x

Orderregistrering


Nyheter


Dagab utökar samarbetet med Svenska Retursystem

1 Juli

Pressmeddelande Stockholm 1 juli 2016

Dagab byter leverantör av pallar för distribution av varor från sina godsterminaler ut till butik. Från och med oktober kommer Svenska Retursystems helpall att snurra i Dagabs interna flöde.

Dagab använder sedan tidigare returpallarna vid leveranser från producenter. I och med utökat samarbete med Svenska Retursystem blir systemet komplett.

 • Pallar är en central del av vår logistik. Vi har behov av en pall som är stark och tålig samtidigt som den måste vara lätt att hantera, framför allt i butik. Förutom att kostnaden är en viktig parameter ställer vi även höga miljökrav på pallen. Svenska Retursystems pall möter våra behov på ett bra sätt och vi ser fram mot att kunna använda den fullt ut i våra flöden, säger Anders Endertorp, Logistikchef på Dagab.

Allt fler grossister, butiker och livsmedelsproducenter upptäcker att det både är en smart och hållbar affär att använda retursystemet.

 • Tillsammans med våra kunder arbetar vi ständigt med att utveckla vårt gemensamma retursystem för att få effektivare lastbärarflöden och minska branschens miljöpåverkan. Vi ser fram emot vårt fördjupade samarbete med Dagab, säger Mie Fendert, Chef försäljning och marknad på Svenska Retursystem.

 

_________________________________________________________________

Fakta om Svenska Retursystems returpall

 • Består av återvinningsbar plast, återanvänds i 15 år innan den mals ner och återvinns.
 • Är friktionssäker och fungerar bra i frysmiljö.
 • Väger 10 kg mindre än träpall och har greppvänliga handtag vilket underlättar hanteringen och förbättrar arbetsmiljön, särskilt vid manuella lyft.
 • På grund av den låga vikten reduceras också bränsleförbrukningen. En fullastad lastbil som fraktar gods på returpall släpper därför ut 1 ton mindre CO2 per 1 000 mil.

 För ytterligare information, vänligen kontakta: Mie Fendert, Chef försäljning och marknad e-post: mie.fendert@svenskaretursystem.se telefon: +46 70 224 87 21

_________________________________________________________________

Fakta Svenska Retursystem:

Svenska Retursystem förenklar, effektiviserar och miljöanpassar den svenska dagligvarubranschen genom att driva och utveckla retursystem. Grundidén är att konsumentprodukterna ska levereras i returenheter som hela tiden återanvänds i ett system till fördel för miljön i stället för att levereras i engångsemballage. Systemet har en snabb tillväxt och i dagsläget levererar och återtar Svenska Retursystem årligen över 130 miljoner returlådor i systemet, vilket motsvarar att över 500 000 returenheter dagligen används som lastbärare i branschens varuflöden.

_________________________________________________________________

Fakta Dagab Inköp & Logistik AB:

Dagab är ett logistikbolag i Axfoodkoncernen. Med anpassade logistiklösningar till Axfoods kedjor Willys, Hemköp, Tempo och Axfood Närlivs bidrar Dagab till ökad försäljning och lönsamhet. Leveranser sker till ca 7 000 butiker och kunder runt om i landet från någon av de sju distribunalerna i Jordbro i Stockholm, Backa i Göteborg, Jönköping, Borlänge, Örebro, Skellefteå och Sätra.

 • 2016-06-20

  I en perfekt värld hanterar vi endast plastpall

  Läs mer
 • 2016-06-17

  Glad sommar önskar Svenska Retursystem

  Läs mer
 • 2016-06-03

  Tillsammans skapar vi en smartare livsmedelsbransch

  Läs mer
 • 2016-05-31

  Recertifiering och uppgradering till ISO 14001:2015!

  Läs mer
 • 2016-05-23

  Förpackningar spelar en ekologisk roll

  Läs mer
 • 2016-05-16

  Intervju med Anna Lundqvist från Tekniksprånget!

  Läs mer
 • 2016-05-13

  Minska matsvinnet i globala livsmedelskedjor

  Läs mer
 • 2016-05-09

  Pallar du pallar 17 maj!

  Läs mer
 • 2016-05-03

  Svenska Retursystem nominerade till Årets Bästa Hållbarhetsredovisning!

  Läs mer