x

Orderregistrering


Nyheter


Tekniksprånget inspirerar!

January 11, 2016

Svenska Retursystem engagerade sig i Tekniksprånget för första gången i höstas som är ett initiativ som riktar sig till ungdomar som gått ut gymnasiet, är under 21 år och behöriga att söka en ingenjörsutbildning. De som blir uttagna får prova på arbetslivet som ingenjör ute på ett företag, en organisation eller offentlig arbetsgivare.

Maciej Dlubala var först med att testa Tekniksprånget hos Svenska Retursystem och avslutade sin praktik hos oss nu i december. Vi är otroligt glada över att ha få varit med och inspirerat honom till sina framtida vägval!

Hur har praktiken hos Svenska Retursystem varit?
Praktiken har varit väldigt bra. Det var säkert en bra erfarenhet att börja arbetslivet med. Det var lite kaotiskt sätt att lära sig nya saker med jämfört med skolan, men mycket mer nyttigt eftersom man fick se saker i verkligheten. Det var lite överväldigande då och då men å andra sidan var det mitt första ”riktiga” jobb så jag förväntade mig inte att jag ska klara av det utan någon som helst stress.

Har Svenska Retursystem som företag gett dig inspiration till framtiden, och i så fall på vilket sätt?
Jag har nu bestämt mig att läsa vidare. Det blir då något automations-relaterat eller annan sorts programmering. Jag är fortfarande osäker på om högskola är den bästa platsen att göra det på, för det är ju en långsiktig och kostsam investering, men jag ser det som en detalj jag kommer behöva lösa på vägen.

Har Tekniksprånget gett dig motivation till att studera vidare? I så fall vilken linje?
Hela praktiken var en stor inspiration. Jag känner att många människor i min ålder och situation är lika trötta på skolan som jag efter 12 år av läsande, och då vill man till sist få någon riktig nytta av allt detta. Jag tror inte jag hade bestämt mig att läsa något så stort, brett och komplicerat som automation om jag inte hade denna praktik bakom mig. Och det är ju det som är meningen med Tekniksprånget, så stora gratulationer för det och för att det fungerade!

Skulle du kunna tänka dig Svenska Retursystem som din framtida arbetsgivare?
Ja, jag hade jättegärna jobbat på Svenska Retursystem även direkt, men inte så länge jag inte är färdigutbildad och det inte finns någon specialiserad på automation i företaget som jag kan lära mig av. Men när jag själv blir ett automationsproffs, ska jag säkert höra av mig till er!

 

maciej dlubala

Maciej Dlubala Foto: Sven-Erik Svensson

 • 2017-04-21

  Hållbarhetsredovisning 2016

  Läs mer
 • 2017-04-19

  Toppmodern tvättanläggning öppnar i Västerås

  Läs mer
 • 2017-04-10

  Svenska Retursystem stöttar Stockholms Stadsmissions arbete för minskat matsvinn

  Läs mer
 • 2017-03-22

  Returpallar av plast bättre miljöval än träpallar i livsmedelsindustrin

  Läs mer
 • 2017-02-13

  Returlådor minskade livsmedelsbranschens koldioxidutsläpp med 28 700 ton

  Läs mer
 • 2017-02-09

  Apropå den rådande debatten om återvinning av plast

  Läs mer
 • 2016-11-24

  Filmer visar hur Svenska Retursystem fungerar

  Läs mer
 • 2016-10-26

  Träffa oss på Logistik & Transport

  Läs mer
 • 2016-10-07

  Returlåda överlägset klimatsmartast

  Läs mer
 • 2016-09-12

  Dagligvarubranschen får gemensam digital pooling plattform

  Läs mer