Retursystemet som effektiviserar och
miljöanpassar livsmedelsflöden

Nyheter

1 april 2019

Retursystemet är igång inom restaurangbranschen

Dagligvarubranschens gemensamma retursystem för varuflöden har implementerats inom restaurang och storkök. Från och med idag distribueras delar av frukt- och grönsakssortimentet från livsmedelsgrossisterna till restaurang och storkök i returlådor.

10 oktober 2018

Svenska Retursystem nominerat till Miljöstrategipriset 2018

Svenska Retursystem är ett av elva spännande miljöprojekt som tävlar om Miljöstrategipriset 2018. Vinnaren presenteras på Miljöstrategidagarna den 10 oktober.

Alla nyheter

En enkel idé

Grundidén med vårt system är att konsumentprodukter ska levereras i returlådor och returpallar som hela tiden återanvänds– i stället för att levereras i engångsemballage.

LowerCarb-74%

Vår affärsmodell är cirkulär och hållbarhet genomsyrar hela vår verksamhet. Returlådorna och returpallar har en livslängd på 15 år och de används i snitt nära 150 gånger.

Läs mer

Returlådor implementeras inom Restaurang & Storkök

Från den 1 april kommer delar av frukt- och grönsakssortimentet från Livsmedelsgrossisterna att distribueras ut till restaurang och storkök i returlådor. Retursystemet skalas därefter successivt upp inom fler sortiment.

Genom att gå från engångsanvändning till flergångsansvändning av emballage tar restaurang & storköksbranschen ett stort och viktigt steg åt rätt håll gällande hållbar utveckling.  

 

Läs mer om hur retursystemet fungerar i Restaurang & storkök

Verkar det intressant?

Genom att använda våra returlådor och returpallar är ni med och bidrar till en hållbar framtid. Retursystemet skapar effektivitet och minskar era koldioxidutsläpp, förbättrar arbetsmiljön och sparar tid. Returenheterna ser till att era produkter kommer fram hela och fräscha. 

Varmt välkommen till systemet som förbättrar din affär. Om och om igen.

Läs mer om att bli kund!