Retursystemet som effektiviserar och
miljöanpassar livsmedelsflöden

Nyheter

10 november 2017

Svenska Retursystem firar 20 år i delningsekonomin

Delningsekonomin är på frammarsch och får en allt större påverkan på samhället. Vi byter, lånar och köper saker av varandra som aldrig förr. För dagligvarubranschen är delningsekonomin ingen nyhet. Här har grossister, producenter och butiker delat på samma returlådor och returpallar i många år. En returlåda som ena veckan transporterar frukt till ICA kan nästa vecka transportera chark till Coop.

25 september 2017

Svenska Retursystem rapporterar från årets Äppelmarknad i Kivik

I helgen ägde Äppelmarknaden i Kivik rum och vi på Svenska Retursystem var på plats för att lära oss mer om den svenska äppelbranschen. Nästan alla äpplen från odlingarna i Skåne transporteras i returlådor och är en viktig kugge i vårt retursystem.

Alla nyheter

En enkel idé

Grundidén med vårt system är att konsumentprodukter ska levereras i returlådor och returpallar som hela tiden återanvänds– i stället för att levereras i engångsemballage.

LowerCarb-74%

Utsläppen av koldioxid är 74 procent lägre med våra returlådor än för wellkartonger.

Läs mer

Verkar det intressant?

Genom att använda våra returlådor och returpallar är ni med och bidrar till en hållbar framtid. Retursystemet skapar effektivitet och minskar era koldioxidutsläpp, förbättrar arbetsmiljön och sparar tid. Returenheterna ser till att era produkter kommer fram hela och fräscha. 

Varmt välkommen till systemet som förbättrar din affär. Om och om igen.

Läs mer om att bli kund!