Retursystemet som effektiviserar och
miljöanpassar varuflöden

Nyheter

22 november 2019

Svenska Retursystem har antagit AI-utmaningen

Svenska Retursystem är ett av flera svenska företag som antagit AI-utmaningen och erbjuder medarbetarna att utbilda sig inom AI på arbetstid. AI kommer att påverka hela samhället och för att Sverige ska vara konkurrenskraftigt i framtiden måste svenskarnas kompetens kring AI öka. Målet med utmaningen är att utbilda 100 000 svenskar under 2019.

16 september 2019

Arla byter till klimatsmart returpall

Arla ansluter sig till Svenska Retursystem och går över från träpall till returpall på produkter som produceras i Sverige för kunder på den svenska marknaden. I oktober börjar Arla omställningen av hela sin produktion i Sverige till Helpall grå. Uppskattningsvis handlar det om 650 000 pallar per år i Arlas externa flöden och lika många i de interna flödena.

Alla nyheter

Ett smart kretslopp

Grundidén med vårt system är att landets livsmedel ska levereras i returlådor och returpallar som hela tiden återanvänds– i stället för att levereras i engångsemballage.

Vi hjälper livsmedelsbranschen att minska sitt klimatavtryck. Under 2018 sparade branschen in 30 359 ton CO2 genom att använda våra pallar och lådor.

Läs mer

Bli kund

Genom att vara en del av retursystemet är ni med och bidrar till en hållbar framtid. Systemet minskar era koldioxidutsläpp, förbättrar arbetsmiljön och sparar tid. Våra returlådor och returpallar ser till att era produkter kommer fram hela och fräscha.

Varmt välkommen till systemet som förbättrar din affär. Om och om igen.

Läs mer om att bli kund!

Returlådor implementeras inom Restaurang & Storkök

Från den 1 april kommer delar av frukt- och grönsakssortimentet från Livsmedelsgrossisterna att distribueras ut till restaurang och storkök i returlådor. Retursystemet skalas därefter successivt upp inom fler sortiment.

Genom att gå från engångsanvändning till flergångsansvändning av emballage tar restaurang & storköksbranschen ett stort och viktigt steg åt rätt håll gällande hållbar utveckling.  

 

Läs mer om hur retursystemet fungerar i Restaurang & storkök