img
Road leading to building

SRS i Västerås

SRS i Västerås

Placeringen av SRS logistikanläggning i Västerås är noga utvald, då det är en viktig logistisk knutpunkt som möjliggör att vi transporterar våra pallar och lådor så korta sträckor som möjligt.

Logistikanläggningen är toppmodern och byggd för framtiden. Den energieffektiva byggnaden värms till stor del upp av återvunnen värme från tvättprocessen. Dessutom är det 30 000 kvm stora taket förberett för solceller.

Anläggningen har en kapacitet att tvätta motsvarande 70 miljoner lådor per år. Med resurseffektivitet minskar energiåtgången och miljöbelastningen.

Västerås är en viktig logistisk knutpunkt. Placeringen innebär färre och kortare transporter, vilket leder till minskade koldioxidutsläpp för hela branschen.

Byggnaden är klassificerad enligt Green Building och alla materialval är gjorda i enlighet med Sunda Hus databas över icke-miljöpåverkande ämnen.

SRS facility loading dock

Lagning av pallar och lådor

Lådorna är tillverkade av polypropen och byglarna av polyamid. Lådorna behåller form oavsett kyla, fukt och värme. Lådornas beräknade livslängd är 15 år. När lådorna kasseras mals plasten ned och används vid tillverkningen av nya lådor.

Lagning av pall på anläggningen i Helsingborg

Så jobbar vi

Du som packar dina livsmedel i våra lådor och pallar är en del i ett hållbart och effektivt samarbete som sänker både dina egna och hela branschens koldioxidutsläpp. Lådorna och pallarna ger samtidigt en god arbetsmiljö för alla som hanterar dem.

Operatör står på brygga i anläggningen

Våra andra anläggningar

Läs mer om våra andra anläggningar och deras arbete via länkarna nedan.

SRS facility loading dock

Jobba hos oss

Vi söker ständigt efter nya medarbetare, så gå in och läs om våra öppna tjänster.

Man lifting SRS boxes