Det smarta kretsloppet för våra livsmedel

Nyheter

7 april 2020

​Chips och ostbågar från OLW på returpall

Orkla Confectionery & Snacks ansluter sig till Svenska Retursystem och snacksprodukter från anläggningen i Filipstad börjar transporteras på returpall istället för på träpall. I början på april startar Orkla omställningen av produktionen i Filipstad till returpallar. De uppskattar att de kommer att använda 350 000 returpallar per år.

6 april 2020

Svenska Retursystem publicerar Integrerad årsredovisning för 2019

2019 var ett framgångsrikt år för Svenska Retursystem. Vi levererade ut fler än 154 miljoner returlådor och livsmedelsbranschen sparade in 32.000 ton CO2 genom att använda våra lastbärare. Vår integrerade årsredovisning behandlar frågor som har eller kan ha en väsentlig inverkan på vår förmåga att skapa värde över tiden. I rapporten blandas finansiell information och hållbarhetsinformation.

Alla nyheter

Ett smart kretslopp

Grundidén med vårt system är att landets livsmedel ska distribueras i returlådor och returpallar som används om och om igen i stället för att levereras i engångsemballage.

Vi hjälper livsmedelsbranschen att minska sitt klimatavtryck. Under 2019 sparade branschen in 32 000 ton CO2 genom att använda våra pallar och lådor.

Läs mer

Bli kund

Genom att vara en del av retursystemet är ni med och bidrar till en hållbar framtid. Systemet minskar era koldioxidutsläpp, förbättrar arbetsmiljön och sparar tid. Våra returlådor och returpallar ser till att era produkter kommer fram hela och fräscha.

Varmt välkommen till systemet som förbättrar din affär. Om och om igen.

Läs mer om att bli kund!

Returlådor implementeras inom Restaurang & Storkök

Sedan april 2019 distribueras delar av frukt- och grönsakssortimentet från Livsmedelsgrossisterna ut till restaurang och storkök i returlådor.Retursystemet skalas nu upp successivt upp inom fler sortiment.

Genom att gå från engångsanvändning till flergångsansvändning av emballage tar restaurang & storköksbranschen ett stort och viktigt steg åt rätt håll gällande hållbar utveckling.  

 

Läs mer om hur retursystemet fungerar i Restaurang & storkök