Det smarta kretsloppet för våra livsmedel

Nyheter

9 oktober 2020

Axfoundation blir Årets hållbarhetsinitiativ

​Utmärkelsen Årets hållbarhetsinitiativ 2020 går till Axfoundation och deras satsning på Framtidens mat. Priset delades ut vid den digitala Dagligvarugalan den 8 oktober. Bakom utmärkelsen står Svenska Retursystem och Pantamera.

25 augusti 2020

​Nytänkande finalister till Årets Hållbarhetsinitiativ 2020

Finalisterna till Årets hållbarhetsinitiativ har presenterats. Priset delas ut vid den digitala Dagligvarugalan den 8 oktober. Bakom utmärkelsen står Svenska Retursystem och Pantamera. Finalisterna är Axfoundation, Ekotipset och forskarteamet Helen Williams och Fredrik Wikström.

Alla nyheter

Ett smart kretslopp

Grundidén med vårt system är att landets livsmedel ska distribueras i returlådor och returpallar som används om och om igen i stället för att levereras i engångsemballage.

Vi hjälper livsmedelsbranschen att minska sitt klimatavtryck. Under 2019 sparade branschen in 32 000 ton CO2 genom att använda våra pallar och lådor.

Läs mer

Bli kund

Genom att vara en del av retursystemet är ni med och bidrar till en hållbar framtid. Systemet minskar era koldioxidutsläpp, förbättrar arbetsmiljön och sparar tid. Våra returlådor och returpallar ser till att era produkter kommer fram hela och fräscha.

Varmt välkommen till systemet som förbättrar din affär. Om och om igen.

Läs mer om att bli kund!

Returlådor implementeras inom Restaurang & Storkök

Sedan april 2019 distribueras delar av frukt- och grönsakssortimentet från Livsmedelsgrossisterna ut till restaurang och storkök i returlådor.Retursystemet skalas nu upp successivt upp inom fler sortiment.

Genom att gå från engångsanvändning till flergångsansvändning av emballage tar restaurang & storköksbranschen ett stort och viktigt steg åt rätt håll gällande hållbar utveckling.  

 

Läs mer om hur retursystemet fungerar i Restaurang & storkök