Det smarta kretsloppet för våra livsmedel

Nyheter

16 november 2021

Markus Wahlgren på Stora Coop Visby vinner Årets hållbarhetsinitiativ

Utmärkelsen Årets hållbarhetsinitiativ 2021 går till stormarknadschef Markus Wahlgren på Stora Coop Visby, för butikens arbete med att bekämpa brödsvinn och returer av bröd. Priset delades ut på Dagligvarugalan den 15 november. Bakom utmärkelsen står Svenska Retursystem och Pantamera.

15 oktober 2021

Kiviks Musteri byter till SRS klimatsmarta returpall

Kiviks Musteri går över från träpall till plastpallen Helpall grå för alla anslutna kunder i Sverige. I oktober börjar företaget distribuera hela sitt sortiment på den hållbara returpallen

Alla nyheter

Ett smart kretslopp

Grundidén med vårt system är att landets livsmedel ska distribueras i lådor och pallar som används om och om igen i stället för att levereras i engångsemballage.

Bli kund

Genom att vara en del av retursystemet är ni med och bidrar till en hållbar framtid. Systemet minskar era koldioxidutsläpp, förbättrar arbetsmiljön och sparar tid. Våra lådor och pallar ser till att era produkter kommer fram hela och fräscha.

Varmt välkommen till systemet som förbättrar din affär. Om och om igen.

Läs mer om att bli kund!

Vi hjälper livsmedelsbranschen att minska sitt klimatavtryck. Under 2020 sparade branschen in 34 866  ton CO2 genom att använda våra pallar och lådor.

Läs mer

Visselblåsarfunktion

Svenska Retursystem har nolltolerans mot korruption, mutbrott och andra oegentligheter. Berätta för oss om du misstänker att något fel begås av våra medarbetare, kunder eller samarbetspartners. Vi har just nu stort fokus på att få stopp på all illegal handel med våra pallar och lådor och tar tacksamt emot tips och anmälningar som kan hjälpa oss i detta arbetet. 

En anonym anmälan kan göras hos vår externa visselblåsarfunktion. Anmälan kommer då att hanteras av en fristående part. Läs mer här