Det smarta kretsloppet för våra livsmedel

Nyheter

18 januari 2021

Tommy Nordbergh Åkeri ny transportör för Svenska Retursystem i region syd

​Tommy Nordbergh Åkeri AB, som är en del av Tempcon Group, kommer att ansvara för Svenska Retursystems inrikestransporter i södra Sverige med start den 1 maj. Det står klart efter en omfattande upphandling av retursystemets inrikestransporter.

16 december 2020

Sju av tio vill ha take-away i egen matlåda

Sju av tio svenskar kan tänka sig att ta med en egen matlåda när de köper färdiglagad mat från restaurang eller butik, i stället för att få maten i en engångsförpackning. Störst är intresset bland unga kvinnor. I åldersgruppen 18–29 år svarar 84 procent att de skulle kunna tänka sig att använda egen matlåda.

Alla nyheter

Ett smart kretslopp

Grundidén med vårt system är att landets livsmedel ska distribueras i returlådor och returpallar som används om och om igen i stället för att levereras i engångsemballage.

Vi hjälper livsmedelsbranschen att minska sitt klimatavtryck. Under 2019 sparade branschen in 32 000 ton CO2 genom att använda våra pallar och lådor.

Läs mer

Bli kund

Genom att vara en del av retursystemet är ni med och bidrar till en hållbar framtid. Systemet minskar era koldioxidutsläpp, förbättrar arbetsmiljön och sparar tid. Våra returlådor och returpallar ser till att era produkter kommer fram hela och fräscha.

Varmt välkommen till systemet som förbättrar din affär. Om och om igen.

Läs mer om att bli kund!

Returlådor implementeras inom Restaurang & Storkök

Sedan april 2019 distribueras delar av frukt- och grönsakssortimentet från Livsmedelsgrossisterna ut till restaurang och storkök i returlådor.Retursystemet skalas nu upp successivt upp inom fler sortiment.

Genom att gå från engångsanvändning till flergångsansvändning av emballage tar restaurang & storköksbranschen ett stort och viktigt steg åt rätt håll gällande hållbar utveckling.  

 

Läs mer om hur retursystemet fungerar i Restaurang & storkök