Det smarta kretsloppet för våra livsmedel

Nyheter

9 juli 2021

Svenska Retursystem inviger en tredje produktionslina i Västerås

Intresset för att leverera och transportera livsmedel i returlådor fortsätter att växa. Med anledning av detta har Svenska Retursystem utökat sin kapacitet i Västerås med en ny produktionslina för tvätt av lådor. Den nya produktionslinan som levererats av holländska Numafa Cleaning & Automation har kapacitet att tvätta 8500 lådor i timmen.

6 maj 2021

Klimatsmarta returbackar har ersatt över två miljarder förpackningar

Livsmedelsbranschens smarta kretslopp för lastbärare har i dagarna nått en viktig milstolpe. Sedan retursystemet startade upp för drygt 20 år sedan har de återanvändningsbara backarna skickats runt i livsmedelskedjan över två miljarder gånger.

Alla nyheter

Ett smart kretslopp

Grundidén med vårt system är att landets livsmedel ska distribueras i lådor och pallar som används om och om igen i stället för att levereras i engångsemballage.

Bli kund

Genom att vara en del av retursystemet är ni med och bidrar till en hållbar framtid. Systemet minskar era koldioxidutsläpp, förbättrar arbetsmiljön och sparar tid. Våra lådor och pallar ser till att era produkter kommer fram hela och fräscha.

Varmt välkommen till systemet som förbättrar din affär. Om och om igen.

Läs mer om att bli kund!

Vi hjälper livsmedelsbranschen att minska sitt klimatavtryck. Under 2020 sparade branschen in 34 866  ton CO2 genom att använda våra pallar och lådor.

Läs mer

Visselblåsarfunktion

Svenska Retursystem har nolltolerans mot korruption, mutbrott och andra oegentligheter. Berätta för oss om du misstänker att något fel begås av våra medarbetare, kunder eller samarbetspartners. Vi har just nu stort fokus på att få stopp på all illegal handel med våra pallar och lådor och tar tacksamt emot tips och anmälningar som kan hjälpa oss i detta arbetet. 

En anonym anmälan kan göras hos vår externa visselblåsarfunktion. Anmälan kommer då att hanteras av en fristående part. Läs mer här