img

Butik

Butik

Du som jobbar i butik kommer troligen i kontakt med våra pallar och lådor dagligen och vet hur effektiva de är. Du slipper sprätta kartonger och hantera emballageavfall, och i många fall kan du bara ställa ut de fyllda returlådorna i butikshyllan. En medelstor butik sparar cirka 160 arbetstimmar per år tack vare våra pallar och lådor. De är också bra för ergonomin med greppvänliga handtag som gör dem enkla att lyfta.

Vi har samlat alla våra tips och råd för att hjälpa dig att arbeta med SRS pallar och lådor på ett smidigt sätt i butiken. Med dessa rutiner vill vi även säkerställa att vårt gemensamma retursystem fungerar effektivt och bidrar till hållbarhet i branschen.

Minska ert matsvinn

Den stabila konstruktionen av lådorna skyddar ömtåliga varor och minskar kross. Dessutom släpper lådorna igenom luft. På så vis minskar fukten och livsmedlen håller sig fräscha och får längre hållbarhet.

Grönsaksmarknad i butik. Lök, gurka, paprika med mera. Alla varor packade i lådor.

Bättre för arbetsmiljön

Lådorna är enkla att lyfta, bära och plocka ur. Du slipper dra bort tejp, vika ihop tomma kartonger eller använda kniv för att öppna kartonger.

Eftersom pallarna och lådorna inte avger damm eller träflisor får du som arbetar i butik en betydligt mer sund och hälsosam arbetsmiljö, med mindre tunga lyft och färre skärsår.

SRS lådor

Lådorna är utformade för både människorna och maskinerna som hanterar dem. Lådornas stabila konstruktion skyddar innehållet och tack vare att de släpper igenom luft minskar fuktigheten och livsmedlen håller sig fräscha länge.

SRS pallar

Våra pallar är standardiserade och anpassade för automatisk hantering. De tål hög påfrestning, är friktionssäkra och fungerar bra i frysmiljö.

Instruktioner

Vi har tagit fram tips och råd för hur du ska hantera våra lådor och pallar i din butik. Genom att följa dessa rådoch rutiner hoppas vi att du kan jobba med våra lastbärare på ett effektivt och smidigt sätt.

Butikschef - Arbeta smart med SRS pallar och lådor

I det här dokumentet finns samlade tips på rutiner som kan hjälpa dig och dina medarbetare att arbeta med SRS pallar och lådor så smart som möjligt.

Lådor och pallar på lagret i Västerås

Affisch att sätta upp på väggen

För att du och dina medarbetare ska få en överblick över hur ni jobbar med SRS pallar och lådor på bästa sätt har vi tagit fram en affisch att sätta upp på väggen.

Lådor och pallar på lagret i Västerås

Daglig avstämning mottagna och returnerade SRS pallar och lådor

För att få kontroll över den dagliga avstämningen av pallar och lådor använder du den här listan där du fyller i antalet lastbärare ni tar emot och skickar tillbaka.

Lådor och pallar på lagret i Västerås

Packa effektivt i returlådor

Med hjälp av checklistan för inventering får du tips på hur du ska räkna SRS pallar och lådor.

Lådor och pallar på lagret i Västerås

Ekonomisk rutin SRS pallar och lådor

Med hjälp av instruktionen för de ekonomiska rutinerna får du snabbt kontroll över hur ska hantera lådorna och pallarna.