img
Bild på byggnaden från anläggning i Västerås.

Våra arbetsplatser

Våra anläggningar

På våra logistikanläggningar tar vi emot de använda och smutsiga lådorna och pallarna. Vi tvättar och kontrollerar lådorna och pallarna innan de skickas ut till en livsmedelsproducent för att cirkulera igen. Trasiga pallar och lådor lagas. 

Våra anläggningar har alla en noga utvald placering för att säkra att våra pallar och lådor transporteras så korta sträckor som möjligt. Idag finns vi placerade i Helsingborg, Mölnlycke, Västerås och Örebro. Just nu pågår projektering och bygge av ytterligare en anläggning i Vaggeryd. Läs mer om våra enskilda anläggningar nedan.

Helsingborg

Helsingborg är platsen för alltings början. Vår allra första anläggning invigdes här år 2000. Nuvarande anläggning öppnade 2014 och är den tredje anläggningen i ordningen här i Helsingborg. Den är helautomatiserad och i två våningar på sammanlagt 15 000 kvm2. Här arbetar 38 personer inom produktion eller med olika stödfunktioner inom SRS.

På golvet i produktionsavdelningen samsas två tvättmaskiner för lådor och en tvättmaskin för pallar. Helsingborg har kapacitet för att tvätta fyra lådsorter samtidigt och 9 000 lådor i timmen. Sammanlagt tvättades här 53 miljoner lådor och 1,8 miljoner pallar 2021 och 60 000 lådor jämte 13.000 pallar lagades. Återbruk och cirkulärt på riktigt.

Bild av anläggningen i HBG

Mölnlycke

Mölnlycke byggdes 2008. Här jobbar 29 medarbetare inom produktion och kontor. I Mölnlycke är produktionen igång dygnet runt 365 dagar om året. Anläggningen är 7300 kvm med en lådtvätt och en palltvätt på produktionsgolvet. Lådtvätten är utrustad med två tvättlinor och här tvättades 24 miljoner lådor år 2021. Palltvätten tvättade 1 miljon pallar. Vi sköter våra pallar och lådor noga och 2021 lagades nästan 70 000 lådor och 14 000 pallar här i Mölnlycke. Helt enligt SRS cirkulära affärsmodell.

Bild på anläggningen i Mölnlycke.

Stockholm

På vårt kontor Stockholm är vi 35 medarbetare som jobbar med de centrala stödfunktionerna på SRS. Många som jobbar här har arbetat länge inom SRS och kan företaget på sina fem fingrar.

Medarbetarna på kontoret i Stockholm arbetar likt hela bolaget med självledarskap.

Bild över Stadshuset och Stockholm

Vaggeryd

Vårt anläggning i Vaggeryd är ännu bara en grusplan men här ska snart (2024) stå en ny och modern anläggning. Förutom helt ny automation kommer vi också att anlägga solceller på taket där vi hoppas kunna producera energi även till el-lastbilar och kanske även vätgas i framtiden. Anläggningen får en yta på 30 000 kvm2 och här kommer 55 nya medarbetare att anställas.

Bild av kommande anläggning i Vaggeryd

Västerås

Västerås är vår klart största anläggning med sina 37 200 kvm2. Anläggningen invigdes 2017 men renoverades och byggdes till 2020. I Västerås arbetar 75 personer inom produktion och stödfunktioner. 2021 etablerades här ett kompetenscentrum som bland annat sköter SRS logistikflöden och den dagliga kontakten med våra kunder via kundservice.   

På produktionsgolvet samsas tre linor av tvättautomation på lådor och en för tvätt av pallar som 2021 tvättades 70 miljoner lådor respektive 2,4 miljoner pallar. Samma år lagades här även 175 000 lådor och 29 000 pallar. Vi är rädda om våra lådor och pallar och vill att de ska hålla länge. Genomsnittslivslängden för en låda är 15 år.

Bild på anläggningen i Västerås

Örebro

Örebro är vår äldsta anläggning som byggnad. Den invigdes 2002 och här arbetar 32 personer inom produktion och olika stödfunktioner till SRS. Anläggningen för tvätt, lagning, kontroll och lager är 5 000 kvm2 fördelad på två plan. På produktionsgolvet finns en tvättautomation för lådor och en för tvätt av pallar som 2021 tvättade 22 miljoner lådor respektive 985 000 pallar. Samma år lagades också över 29 000 lådor på anläggningen, allt enligt SRS cirkulära affärsmodell.

Bild på anläggningen i Örebro

Så jobbar vi

Vår organisation är självstyrande, vilket kort innebär att organisationen styrs av alla medarbetare tillsammans. Företaget har ingen ledningsgrupp, utan vi vill bygga en företagskultur där vi utvecklar ledarskap och samarbete, och där hela organisationen tar ansvar och involveras i beslutsfattande.

De flesta av våra operatörer arbetar i skift, vilket innebär att de jobbar intensivt i några dagar inklusive några nattpass. enligt ett rullande schema. Därefter är de lediga i flera dagar.

Bild på två tjejer som skrattar.

Jobba hos oss

Vi söker ständigt efter nya medarbetare. Välkommen att gå in och läsa om våra lediga tjänster nedan.

Bild på tjej från arbetsplats