Pressmeddelande 15 oktober 2021

Kiviks Musteri byter till SRS klimatsmarta returpall

Kiviks Musteri går över från träpall till plastpallen Helpall grå för alla anslutna kunder i Sverige. I oktober börjar företaget distribuera hela sitt sortiment på den hållbara returpallen.

– Vi har satt höga hållbarhetsmål för våra förpackningar 2030, vilket även omfattar våra pallar. Därför känns det helt rätt att vi nu går över från träpall till mer klimatsmarta returpallar, säger Nina Hjalmarsson, Supply Chain Manager på Kiviks Musteri.

Även efterfrågan från Kiviks Musteris kunder har bidragit till beslutet om att byta pall. Många kunder tar emot Helpall grå från andra leverantörer och har sett fördelarna. Pallen både förenklar hanteringen och ger en betydligt bättre arbetsmiljö för alla som hanterar den.

–Vår drivkraft är att utveckla så enkla, effektiva och hållbara lösningar som möjligt för branschen. Med Helpall grå blir Kiviks Musteri del av ett hållbart och effektivt samarbete som sänker branschens CO2-utsläpp, säger Cecilia Ratnér, Key Account Manager på Svenska Retursystem.

Kiviks Musteri använder sedan tidigare SRS halvpallar som exponeringspallar.

Om Helpall grå
Helpall grå är standardiserad och anpassad för automatisk hantering. Den tål hög påfrestning, är friktionssäker och fungerar bra i frysmiljö. Den väger 10 kg mindre än en motsvarande träpall. Pallens beräknade livslängd är 15 år. Den avger inte damm eller träflisor vilket ger en mer hälsosam arbetsmiljö för alla som hanterar den genom hela flödet.

Om Kiviks Musteri
Kiviks Musteri är ett svenskt familjeföretag som utvecklar, producerar och säljer produkter baserade på frukt, bär och grönsaker. Företaget har funnits på Österlen sedan 1888 och är idag ett modernt livsmedelsföretag med stort engagemang för bygden. Kiviks Musteri har 200 medarbetare och omsätter ca 700 msk. Varje år kommer dessutom 220.000 personer till företagets besöksmål i Kivik och på Solnäs Gård.

Kontakt
Cecilia Ratnér, Key Account Manager Svenska Retursystem cecilia.ratner@retursystem.se
Nina Hjalmarsson, Supply Chain Manager, Kiviks Musteri, nina.hjalmarsson@kiviksmusteri.se

Om oss

Svenska Retursystem driver och utvecklar dagligvarubranschens gemensamma retursystem för distribution av varor. Alla aktörerer i branschen samverkar för att utveckla ett så effektivt och miljöanpassat system som möjligt. Distributionen sker med returlådor och returpallar.

Presskontakt

Brita Forsström
brita.forsstrom@retursystem.se
Tel: 0733-908 980