Pressmeddelande 7 december 2017

SMART Pooling finalist till årets hållbara IT-projekt

Den 18 december utses Årets hållbara IT-projekt 2017 på CIO-Awardsgalan på Berns i Stockholm. SMART Pooling är en av de fem finalisterna.

SMART Pooling är en branschgemensam plattform som ger dagligvarubranschen ökad kontroll på alla olika typer av lastbärare, t ex pallar, mejerivagnar och rullburar. Plattformen har tagits fram av Svenska Retursystem i samarbete med Polar Cape och Evry med hjälp av en kundreferensgrupp bestående av bland andra ICA, Coop, Bergendahls, Arla och Coca-cola.

– Vi är stolta över att vara en av finalisterna för Årets hållbara IT-projekt. Med SMART Pooling tar vi ett viktigt steg in i framtidens sätt att styra olika lastbärare. Plattformen möjliggör för producenter, grossister, butiker och restauranger att lätt kunna hålla reda på var deras lastbärare befinner sig i livsmedelsflödet. Försvunna lastbärare innebär både ekonomiska förluster och miljömässiga bekymmer, säger Anna Elgh, vd på Svenska Retursystem.
CIO Awards arrangeras i december varje år av CIO Sweden i samarbete med Accenture. Vinnarna utses av en jury bestående av styrelseproffs, vd:ar, CIO:er, experter och forskare.

Om SMART Pooling
Vad är det?
Ett administrativt verktyg – en digital plattform – för hantering av dagligvarubranschens olika lastbärare, exempelvis returpallar, rullburar, träpallar, mejerilådor och pallkragar i ett och samma system.

Varför behövs det?
För att få ökad kontroll och förenkla administrationen för alla typer av lastbärare, vilket ger ökad hållbarhet och stora tidsvinster och kostnadsbesparingar i dagligvarubranschen.

Hur funkar det?
I systemet samlas all information om respektive lastbärarsystem på ett ställe, vilket förenklar hanteringen.

Vem kan använda?
Alla dagligvarubranschens producenter, grossister, butiker, restauranger och storhushåll kan använda systemet.

Om oss

Svenska Retursystem driver och utvecklar dagligvarubranschens gemensamma retursystem för distribution av varor. Alla aktörerer i branschen samverkar för att utveckla ett så effektivt och miljöanpassat system som möjligt. Distributionen sker med returlådor och returpallar.

Presskontakt

Brita Forsström
brita.forsstrom@retursystem.se
Tel: 0733-908 980