img

Våra flöden

Vi effektiviserar branschens flöden av livsmedel

SRS uppdrag handlar om att effektivisera livsmedelsbranschens flöden av livsmedel och arbeta för att de blir så hållbara som det bara går.

Vi är proffs på pooling av lastbärare inom livsmedelsbranschen. Vi tillhandahåller cirka 20 miljoner lådor och 8 miljoner pallar som alla aktörer i livsmedelsbranschen delar på.

Vi driver pooling av olika flöden inom livsmedelsbranschen. Våra system för pallar och lådor fungerar på lite olika sätt. Vi har även ett separat flöde av pallar till och från Systembolaget.

Flöden av lådor

Lådorna används i ett kretslopp mellan producenter, grossister, butiker och restauranger. Mellan varje varv lådorna snurrar i systemet kommer de tillbaka till våra logistikanläggningar för att tvättas, kontrolleras och lagas.

Varje låda är belagd med en pant som följer med längs vägen.

Ju snabbare en låda snurrar runt i systemet, desto bättre för miljön. När lådorna snurrar på utan att stanna upp längs med vägen behöver vi producera färre lådor.

Flöden av Halvpallar

Våra halvpallar snurrar mellan producenter, grossister och butiker. Precis som på lådan följer en pant med halvpallen.

Vi har också lite olika varianter av halvpallar som riktar sig till speciella typer av livsmedel.

Flöden av Helpall grå

Helpall grå används i ett kretslopp mellan producenter, grossister, butiker och restauranger. I och med att pallen inte tvättas efter varje användning ser flödena lite annorlunda ut jämfört med lådorna. Pallarna kan skickas vidare direkt från en grossist till en producent.

Transaktionerna mellan användarna av Helpall grå följs i vår kundwebb Smart Pooling, så att alla kan hålla god kontroll över sina saldon av pallar.

Systembolagets flöden

På uppdrag av Sveriges Bryggerier har vi tagit fram en pall som är specialtillverkad för flödena till och från Systembolaget. Pallen är tillverkad i 100 procent återvunnet material.

Svart pall med räfflor sk systembolagspall

Flöden utrikes

Våra lådor och pallar används även för import av livsmedel till Sverige. Vi skickar ut tomma lådor och Helpall grå till producenter i Europa som fyller dem med frukt och grönt, kött och andra produkter.

Vi skickar aldrig lådor utanför Europa. Då finns det andra alternativ som är mer hållbara.

Apelsiner packade i två Hellåda Svart